XARXA D’INTERCANVI GRANÉS

Ulls entelats d’il·lusió del Martí de P3 per la bicicleta que li ha passat una nena “gran” de P5.

Mentre espera que obrin la porta de l’escola, la mare de la Mariona de 1r, ha quedat per recollir de franc un lot de pantalons per la nena. Alleujada, agraeix que ja no haurà de preocupar-se per comprar-li pantalons durant una temporada.

Experiències com aquestes podem començar a viure-les a la nostra escola Dolors Granés gràcies a la xarxa familiar d’intercanvi d’objectes que inaugurem avui.

A través d’un GRUP DE WHATSAPP i al que les famílies ens podem adherir voluntàriament, podem regalar, prestar, intercanviar, llogar i vendre objectes en bon estat i de segona mà que ja no utilitzem.

Roba, joguines, calçat, llibres, utensilis, eines electrodomèstics, mobles, plantes… Objectes de tota mena dels que ens vulguem desfer, podrien ser necessaris per a alguna persona amb qui ens creuem cada dia a l’escola.

L’objectiu d’aquesta xarxa és triple:

  • Sostenible: allargar la vida útil dels objectes. Tornar al cicle de la usabilitat coses que ja no són noves, però segueixen en bon estat, coses que han estat fabricades i transportades amb recursos cada cop més escassos. Pensar a reutilitzar abans que en reciclar. Pensar a donar, prestar, vendre abans que en generar residus, perquè tant la fabricació dels objectes com la gestió de la seva recollida selectiva, requereixen cremar tones de petroli que agreugen la crisi climàtica.
  • Social: aprofitar la nostra relació de proximitat i la capacitat comunitària de la xarxa escolar. Fem fàcils i accessibles els intercanvis, evitant complicacions logístiques. Creem un ambient de reciprocitat i sentit de participació des de l’experiència col·lectiva de la comunitat escolar.
  • Econòmic: ara més que mai, facilitem l’estalvi domèstic practicant un tipus d’economia col·laborativa potenciant especialment la donació, la reciprocitat i l’intercanvi de coses
    Et convidem a unir-te al grup d’intercanvi, perquè amb la teva participació tothom sortim guanyant

El funcionament del grup d’intercanvi és senzill. Podeu llegir a continuació tots els detalls i regles de funcionament del grup.