Resum de la reunió amb Serveis Territorials i l’escola

 CARDE10 EN VOLEM 10! NI UNA MENYS!!

Famílies, com ja sabeu, fa uns dies l’AMPA va estar convidada a una reunió amb Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, després de l’anunci del Departament d’ensenyament de tancar un any més un grup de P3 a la nostra escola i aturant així la rotació prevista per al curs vinent i iniciada fa 3 anys.

Les passades setmanes, les famílies de l’escola Ramon Macip-Dolors Granés, ens hem organitzat per a mostrar el nostre rebuig i descontentament amb la decisió de tancar una altre vegada una línia de P3 al municipi, i especialment al centre, enlloc d’apostar des del Departament per a una baixada de ràtios a Cardedeu fent així un repartiment equitatiu i homogeni del nombre de places ofertades entre els cinc centres de la vila. Vam enviar una carta al departament amb més de 400 signatures de les famílies del centre que vam aconseguir entre tots i totes.

Tots defensem que amb la baixada de ràtios s’aconseguiria un desenvolupament més racional, equitatiu i qualitatiu de les tasques educatives i que reconegui l’esforç continu que les escoles de Cardedeu han estat fent en matèria d’ensenyament al llarg dels anys.  Volem aules amb 22 alumnes màxim per aula

A la reunió que va tenir lloc el passat dimarts 6 de març a la tarda i hi van assistir la direcció de l’escola Ramon Macip – Dolors Granés, 2 membres de l’AMPA, l’Alcalde de Cardedeu, la Sra. Carmina Pinya, directora dels Serveis Territorials i l’inspector de la zona, el Sr. Chumilla.

En aquesta reunió l’AMPA va manifestar el seu desacord amb la decisió presa i en la manera com s’ha comunicat i va posar sobre la taula la necessitat de la baixada de ràtios i repartiment de recursos per igual a les escoles de la Vila i en cas que finalment es perdi una línia a l’escola a partir del curs vinent, aquesta pugui mantenir els recursos com fins ara.

Des de SSTT s’ha informat que la baixada de natalitat per els propers anys serà important i implicarà possibles nous tancaments. Actualment hi ha un problema amb secundaria i els recursos del Departament van en aquest camí.

A la pregunta de perquè la nostra escola, SSTT ha respost que el Dolors Granés és una escola amb un bon i potent projecte innovador que creuen pot funcionar molt bé amb una escola d’una línia. A més, per raons d’espai de l’escola, aquesta podria acollir a la llarga nous projectes educatius que completessin el projecte d’escola.

L’AMPA de l’escola no tirem la tovallola i volem continuar treballant per la baixada de ràtios al municipi. A més, treballarem i col·laborarem en tot el que estigui al nostre abast amb l’escola per fer del Granés, un gran centre construït entre tots; entre les famílies que han demostrat estar molt implicades amb el projecte i un equip docent cohesionat.

Com diuen els nostres infants… el Granés és el que mola més!!

Des de l’AMPA volem agrair el vostre suport; ens heu fet costat en tot moment i amb els vostres escrits ens heu animat a seguir lluitant.

Moltes i moltes gràcies a tots i totes!!

Continuem!!

A més després de la reunió del passat dimarts, vam acordar entre tos els presents organitzar-nos en comissions per treballar transversalment per la defensa de l’educació i la baixada de ràtios al municipi

Aquestes comissions seran:

  • Comissió ideari: formularà els ideals a seguir i elaborarà els manifestos i documents
  • Comissió Accions: a partir de l’ideari, proposarà les diferents accions a fer
  • Comissió legalitat: s’encarregarà de les accions legals que es poden prendre com a famílies
  • Comissió difusió i comunicació: informarà a través del web, facebook i twitter de l’evolució de les activitats i de les accions

Si us hi voleu afegir, envieu-nos un correu a info.ampagranes@gmail.com i sumeu-vos a una de les comissions. Entre tots i totes farem mes força!!

Us hi esperem!

La reunió a SSTT va finalitzar amb la lectura de la carta que ens va fer arribar a l’AMPA la família Gonzàlez Bodego.  Pots llegir-la clicant AQUÍ

Per contactar amb nosaltres:

info.ampagranes@gmail.com